Първоначално публикувано от Бобби
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Алфа 147/156/ГТ, тема за общи приказки
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Първоначално публикувано от ScuderiaItalia Покажи съобщениеТия вихрови клапи се махат, за какво са тези 1000 лева по-точно?
Иначе към колегата, тъй като не са малко пари, а и си е разправия отварянето на мотора, не е зле да потърсиш и второ мнение в някой от другите форумни сервизи.
Не знам къде си обслужвал колата, но по принцип вихровите клапи се свалят още с обслужването, защото тогава е най-лесно докато е свален ангренажа. Сега работата става малко двойна ако е вярна диагнозата..Alfa Romeo Brera 2.4JTD 260 whp
Alfa Romeo 147 Q2 1.9 JTDm 16V 273whp- EX
Comment
-
Първоначално публикувано от TheTorpedo Покажи съобщениеМахат се ако не са паднали.. Ако са паднали ремонта си е горе долу толкова, зависи колко бутала ще трябва да смениш. По спомен комплект сегменти беше около 200лв, гарнитура на главата около 100, шлайфане и редене на главата пак са около 200лв, бутала зависи колко ще са за смяна и като сложиш и за труд...
Иначе към колегата, тъй като не са малко пари, а и си е разправия отварянето на мотора, не е зле да потърсиш и второ мнение в някой от другите форумни сервизи.
Не знам къде си обслужвал колата, но по принцип вихровите клапи се свалят още с обслужването, защото тогава е най-лесно докато е свален ангренажа. Сега работата става малко двойна ако е вярна диагнозата..Last edited by bulgarina; d.m.y г., 11:23.Alfa Romeo GT 1.9 JTD 150 hp
Comment
-
Първоначално публикувано от ScuderiaItalia Покажи съобщениеТой Радо от Спринтауто не веднъж е казвал, че има доста коли, които са с паднали вихрови клапи и са с криви клапани и тем подобни.Alfa Romeo GT 1.9 JTD 150 hp
Comment
-
Мен лично човека ме спечели с това, че оставих кола за рециклиране на гръмнало турбо, смяна на съединителя с усилен и смяна на кутия. Каза ми, че турбото не е гръмнало и не е на парчета и демфера, че ми е перфектен, а мислех, че от него клопа. Лесно можеше да ме излъже, но не го направи и винаги ми е помогнал за каквото й да го питам.Alfa Romeo GT 1.9 16V JTD
Lancia Musa 1.4i 16V Automatic
Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer
Comment
-
Първоначално публикувано от bulgarina Покажи съобщениеПроблемът е от значение и дали някой се е сблъсквал с подобен. Това ми е първа кола и честно казано не съм на "ти".Не виждам какво значение има сервизът.
Смятам, че Радо доста ги отбира нещата, макар да съм го гледал само на писта....без да го познавам......, затуй повтарям сервизът е от значение!!!
---------- Post added at 21:34 ---------- Previous post was at 21:29 ----------
п.п...първоначалното ти инфо е объркващо и подвеждащо, затова ти зададох предишният въпрос...Last edited by Бобби; d.m.y г., 00:33.По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE
Comment
-
Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщениепичове, просто от любопитство: каква е разликата между 1.9 и 2.4 с еднаква мощност?
примерно 2.4 140к.с срещу 1.9 140к.с
и съответно версиите по 150коня...
Ясно е че 1.9 ще е по-икономичен, но има ли разлика във вървежа?Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 hp
GOLF MK3 1.9 TDI 110HP + remap (140 hp)
Comment
-
Колеги оказа се, че проблемът с трудното палене е във вихровите клапи. Преди да си купя Алфата една от причините (освен външния вид и екстрите, които между другото половината не ми работят) беше JTD дизела. Големи хвалби, голямо нещо за това колко бил здрав и стабилен този двигател. Видях колко е стабилен, 1000+ лв. за ремонт. Единствената вина е моя разбира се, че не отидох с човек който разбита да си купувам кола, а го направих на своя глава запленен от външния вид на автомобила. Надявам се след като оправя това да нямам такива или по-скъпи и големи ремонти, че ще се наложи да се преместя да живея в колата.Last edited by bulgarina; d.m.y г., 22:27.Alfa Romeo GT 1.9 JTD 150 hp
Comment
-
Теч от картера
Преди повече от 2 години пукнахме картер (дълга и печална история), тогава го завариха- аргонова заварка. И сега отново ми се появи една малка капчица на заварката, която си капе. Може ли на собствен ход да я закарам на сервиз или трябва с пътна помощ?
Comment
Comment